november 20, 2015 Nyheder Ingen kommentarer

Interessen for at udfordre sig selv og søge livet på kanten er i den grad eksploderet de sidste par år. På Danish Adventure Film Festival kan man komme helt tæt på de nervepirrende oplevelser. Vær med, når dørene åbnes om et par uger til et brag af et 20-års jubilæum med et storslået program.

 

Julepynt, glögg og æbleskiver? Ja, nok er det snart december, men hvis du er mere til action, eventyr, flotte billeder og en inspirerende fortælling, så er der håb forude, når Danish Adventure Film Festival fra 1. december indtager de danske biografer og giver danskerne et indblik i, hvordan man kan udfordre sig selv og teste sine grænser.

Hvad der, tilbage i 1996, startede som en beskeden drøm om at vise en håndfuld danske adventurefilm har udviklet sig til, at festivalen i dag ikke kun er en af Europas ældste adventurefilm-festivaler, men også en af de adventurefilm festivaler, som har vundet stor tillid fra instruktører i ind- og udland.

Festivalen viser film for folk, der elsker naturen, adrenalinrushet, spændingen, adventuresporten, flotte billeder og ikke mindst en god fortælling. Både for dem, som selv opsøger eventyret, men også for alle andre, der drømmer om at tage af sted, eller bare søger inspiration igennem de mange film. Alt sammen ud fra et ønske om at vise tidens bedste adventurefilm på det store lærred – og det i fuld biografkvalitet.

Årets program

Årets program byder således på mere end 30 af årets bedste adventurefilm inden for kategorierne Eventyr, Kajak & Surf, Klatring, Løb, Bjergbestigning, Mountainbike og Ski & Snowboard. Film samlet fra hele verden med holdning og karakter og som alle repræsenterer et bredt spekter af adventurefilmgenren. Fra hardcore actionfilm til dokumentaren, som tager tilskueren med på ekspedition til fjerne steder, ja ikke at forglemme film, som skaber debat og flytter holdninger. I år har festivalen haft rekordmange danske film til screening og kan præsentere hele 13 danske premierer på festivalen.

Kom med på de store eventyr

D.A.F.F. kan således i år præsentere store internationale kæmpeproduktioner som dokumentaren ”How to Change the World” som vandt World Cinema Documentary Special Jury Award på Sundance og som i Danmark præsenteres af Sea Shepherd Denmark, filmen ”A Line Across the Sky”, der følger to af verdens bedste klatrere under deres forsøg på at fuldføre the Fitz Roy Traverse. Et projekt som gav dem Piolet D’Or prisen i år. Af andre internationale scoops bør fremhæves de to prisvindende bjergbestigningsfilm ”Jurek” samt ”Jeff Lowe’s Metanoia”. Begge film med et hav af priser i bagagen.

Men man må heller ikke gå glip af de mange danske film, hvoraf en lang række har premiere på festivalen. Film om eventyr med danske hovedpersoner som f.eks. ”Den perfekte mand”, som følger Asser Jon Nielsen og hans træning i Bolivia henover vinteren 2015. Filmen kommer tæt på hans kontroversielle holdninger til livet og parforholdets op- og nedture samt konsekvenserne af at gå 100 procent efter et mål! Derudover kan du opleve alt lige fra danske kajakeventyr til noget så nichepræget som en fluefiskefilm. Intet eventyr er for stort eller for lille til D.A.F.F. – blot eventyret er drivkraften.

Nu med temaaftener

Som noget nyt har festivalens arrangører valgt at lave nogle tema-aftener i København, så du kan få en hel aften fyldt med lige præcis din yndlingsgenre. Vi kan således præsentere en løbeaften d. 2. december, som allerede har flere udsolgte visninger, en skiaften d. 3. december, samt en kombineret MTB- og bjergbestigningsaften d. 4. december.

D.A.F.F. Awardshow

Lørdag d. 5. december hylder festivalen ligeledes årets film med et awardshow i Cinemateket, hvor filmene bl.a. kan vinde prisen for Årets Bedste Film, Årets Bedste Danske Film, Årets Actionsportsfilm, Årets Talentpris og Juryens Specialpris.

D.A.F.F. 2015 arrangeres i samarbejde med National Geographic Channel, Albatros Adventure, Friluftsland, HEAD, Mowedo, Det Danske Filminstitut, Cinemateket, Øst for Paradis samt magasinerne Outdoor Training, LøbeMagasinet og Skimagasinet Pist ’n Powder.

Du kan købe billet til filmvisningerne i Cinemateket HER.

Skrevet af Nordic Adventure Film Festival