I weekenden 1.-2. december 2018 står der action, adventure og udholdenhed på programmet, når Nordic Adventure Film Festival viser film i Øst for Paradis i Aarhus.

Festivalen er netop blevet afholdt i København og kommer nu til Aarhus med 13 adventurefilm fra både Danmark og resten af verden.

De virkelige eventyr på kanten!
Programmet i Aarhus er et udvalg af nogle af de bedste film festivalen kan tilbyde og har bl.a. bjergbestigning, surf, havsvømning, eventyr, løb, ski og snowboard på programmet. Ens for alle filmene er, at de hylder eventyret og lysten til at ville ud i naturen og udfordre sig selv. Ligesom en markant fællesnævner er, at stort set ingen af festivalens ellers finder vej til de Skandinaviske biograflærreder.

Alderen er ingen hindring
Da festivalen startede tilbage i 90’erne var det stort set kun yngre mænd, der tog kameraet med på eventyr og lavede adventurefilm. Men meget har ændret sig siden. I år oplever festivalen et stort fokus på kvinder og det faktum, at alder ikke skal være nogen hindring for at kaste sig ud i eventyret.

Åbningsfilmen i Aarhus “This Mountain Life” er netop et eksempel på, at outdoorlivet ikke tilhører nogen aldersgruppe. Den ærefrygt, som bjergrige landskaber fremkalder, er universel. Blandt os lever en særlig gruppe af mennesker, som ikke er defineret af hverken køn, alder, erhverv eller baggrund. Til gengæld har de det tilfælles, at de tiltrækkes af bjergene, og at det meste af deres liv drejer sig om bjerge.

Martina og hendes 60 år gamle mor, Tania, tager på en seks måneder og 2.300 kilometer lang rejse gennem Alaskas ubarmhjertige bjerglandskab. Hvad er det, der fører disse eventyrlystne mennesker til at ofre alt – komfort, familie, personlig sikkerhed – for et liv i bjergene? Filmen skildrer et unikt og fascinerende portræt af menneskelig passion, og er en overvældende naturoplevelse, filmet på bjergtinderne i British Columbia, Canada.

Interessen for løbefilm er stor!
På festivalen kan du desuden må en lang række danske eventyrere, som viser film fra deres oplevelser.

I filmen ”Gobi” møder vi Simon Grimstrup, en 42-årig efterskolelærer og ultraløber fra Ry, der ikke står tilbage for en god udfordring. Med bedste danske tid i det prestigefyldte Ultra Trail Mont Blanc og flere podiepladser til store internationale ultraløb bliver Simon sammen med 10 andre ultraløbere fra hele verden inviteret til at deltage i det kinesiske løb, Gobi Ultra. Meget få får muligheden for at løbe dette løb, og endnu færre gennemfører. Løbet er udformet som én etape af 400km, gennem den kolde Gobi-ørken, hvor løberne selv skal navigere gennem bjergmassiver, søvnunderskud og endeløse sletter. I filmen følger vi ham hele vejen derud, hvor den sunde fornuft ophører, og hvor alt går i ét. Netop dér finder vi også svaret på, hvorfor man overhovedet gør det.

Filmen blev udsolgt til første visning i Aarhus og der er netop blevet offentliggjort en ekstra visning søndag d. 2. december.

Presseakkreditering
Vil du gerne se nogle af filmene på årets festival som presse eller interviewe nogle af de instruktører og udøvere, der deltager under festivalen er du meget velkommen til at skrive en en mail til presse@adventurefilmfestival.dk.

PROGRAM

Lørdag 01/12
kl. 12:00 This Mountain Life (Kategori: Eventyr)
kl. 14:00 Gobi | Euphoria, Indescribable Adventure (Kategori: Løb)
kl. 16:00 The Iron Cowboy – the Story of the 50-50-50 (Kategori: Triathlon)
kl. 18:00 Mit Vand, Mit eventyr | My Home, Your Paradise | Paige | Evolution of Dreams (Kategori: Surf, vand og ski (og girlpower)
kl. 20:00 There’s Always Next Season (Kategori: Snowboard) 

Søndag 02/12
13:30Gamble | A Mountain Bike Movie(Kategori: MTB)
kl. 15:00 EKSTRAVISNING!: Gobi | Euphoria, Indescribable Adventure (Kategori: Løb)
kl. 17:00 Ultra (Kategori: Løb)
kl. 19:00 Zabardast | Now Or Never (Kategori: Ski + eventyr)

 

Velkommen til mange fantastiske eventyr!

 

PRAKTISK INFO  

> SE HELE PROGRAMMET FOR FESTIVALEN (PDF)

> LÆS MERE PÅ ADVENTUREFILMFEST.DK

> SE TRAILEREN TIL N.A.F.F. 2018 

> FØLG FESTIVALEN PÅ FACEBOOK.COM/NORDICADVENTUREFILMFESTIVAL

> SE ØVRIGT PRESSEMATERIALE

 

AARHUS

1.-3. december 2017
Øst For Paradis
Paradisgade 7
8000 Aarhus C

Billetsalget er startet og billetter kan købes online på det direkte link HER

Pris: 85 kr.

Skrevet af Nordic Adventure Film Festival