november 28, 2017 Nyheder Ingen kommentarer

EKSTRAVISNING!! Gik du glip af vinderen af Årets Bedste Film på årets Nordic Adventure Film Festival? Så har du muligheden nu for at se filmen “Dirtbag: The legend of Fred Beckey”

Lige inden programmet til dette års festival skulle offentliggøres, ændrede denne film sig pludselig fra at være en film om en levende legende til at blive en film til minde om én af klatreverdenens helt store pionerer og enfant terrible, der gjorde alt det, man ikke må – og mere til. Fred Beckey døde i en alder af 94 år d. 30. oktober 2017.

Fred Beckey var et kæmpe navn inden for klatring i USA og var kendt som den originale amerikanske ‘dirtbag’-klatrer. Hans navn har været forbundet med mystik, beundring og forundring siden 40’erne, og hans utallige første stigninger gjorde ham til en af vor tids største klatrere. Men Fred Beckey var også en yderst kontroversiel karakter, og i løbet af hans lange liv nåede han at gøre sig upopulær hos mange andre klatre ved at stjæle deres ruter såvel som kærester. Instruktøren, Dave O’Leske, har været 10 år undervejs med denne film, som er et must see, hvis man er klatrer, vild med historie og gerne vil bag en af de mest episke klatrelegender.

AWARDS: Filmen har vundet “Årets Bedste Film” på Nordic Adventure Film Festival 2017 samt ‘Best Feature-Length Mountain Film’ og ‘People’s Choice Award’ på BANFF 2017.

Filmen blev også vist som åbningsfilm på festivalen.

Køb billet til EKSTRAVISNING d. 1. december 2017

Skrevet af Nordic Adventure Film Festival